Ajankohtaista

Lavian apteekista sekä sivuapteekistamme Kiikoisten apteekista saat niin resepti- ja itsehoitolääkkeet kuin vitamiinit ja apteekkikosmetiikankin. Tälle sivulle kokoamme ajankohtaisia asioita, kampanjoita ja kuulumisia. Sivuamme seuraamalla pysyt aina ajan tasalla toiminnastamme. Luonnollisesti myös henkilökuntamme vastaa aina kysymyksiisi apteekeissamme. Tule käymään tai ota yhteyttä!

Laatuapteekit

Apteekkimme kuuluu nyt Laatuapteekit -ketjuun. Samalla ilmestyy oma asiakaslehti 6 kertaa vuodessa. Lehti on tuhti lukupaketti - tutkimustietoa, terveysalan uutisia sekä ohjeita itsehoitoon. Tunnistat meidät luotettavana ja ystävällisen palvelun apteekkina.

Koiran ja kissan madottaminen

Säännöllinen sisäloisten häätö suojaa sekä kissan että koiran terveyttä.

Täysikasvuinen koira madotetaan yleensä vähintään kaksi kertaa vuodessa ja aina 1-2 viikkoa ennen rokotuksia. Madotus kannattaisi tehdä mahdollisuuksien mukaan ulostenäytteestä tehtävän loismäärityksen perusteella, jotta voitaisiin valita sopiva matolääke.


Metsästävillä ja esimerkiksi koirapuistossa tai näyttelyissä vierailevilla koirilla on muita suurempi riski saada sisäloismatoja ja muita loisia, niin myös ulkomailla käyvillä ja sieltä tuoduilla koirilla. Nämä koirat on hyvä madottaa myös heisimatoihin tehoavalla matolääkkeellä. Apteekin reseptittömät matolääkevalmisteet soveltuvat yleensä esimerkiksi sukkula- ja heisimatojen häätöön.


Kissankin madotus riippuu siitä, minkä verran se ulkoilee tai metsästää pikkujyrsijöitä. Ulkona liikkuvan ja jyrsijöitä metsästävän kissan matolääkityksen tulisi aina sisältää pratsikvantelia, joka häätää heisimadot.


Kissanpennun madotus pitää tehdä 2-, 4-, 6-, 8- ja 10-viikon ikäisenä. Koiranpentu madotetaan 3-, 5-, sekä 7-viikon ikäisenä, 10-11-viikkoisena sekä uudestaan taas 14-15-viikkoisena.


Kysy kantavan koira- tai kissaemon madotuksesta erikseen apteekistasi.


Usein aikuisen lemmikin sisäloistartunta on oireeton. Matoja on syytä epäillä, jos kissan tai koiran peräaukko alkaa selvästi kutista. Muita oireita ovat muun muassa ripuli tai ummetus, karvan takkuuntuminen ja karvanlähtö, vatsan turvotus, laihtuminen, anemia ja huono kunto.


Asiantuntijana eläinlääkäri Nina Menna, Vetcare Oy

Apteekista saa myös lahjakortteja.

Ja Hänelle, jolla on jo kaikkea...

Kuvahaun tulos haulle lahjakortti

Lavian apteekki
Tampereentie 3
38600 LAVIA

p. 040 756 3820
p. 02 557 1020
 

Avoinna
arkisin klo 9–17
la ja su suljettu

Kiikoisten apteekki
Taitajantie 1
38360 KIIKOINEN

p. 040 756 2642

Avoinna
ma-to 9–17
pe 9-17
la-su suljettu