Kaikki tarvitsemasi apteekkipalvelut Laviassa ja Kiikoisissa

Ota yhteyttä

Lavian ja Kiikoisten apteekeista saat tarvitsemasi reseptilääkkeet, itsehoitolääkkeet, ravintolisät, vitamiinit, apteekkikosmetiikan sekä muut terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät tuotteet. Molempien apteekkien henkilökunta on kokenutta ja koulutettua, mikä varmistaa sen, että saat aina asiantuntevaa apteekkipalvelua ystävällisen palveluasenteen kera.

Koneellinen annosjakelu

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu on maksullinen apteekkipalvelu, jossa asiakas saa annosjakeluun soveltuvat säännöllisesti käytettävät lääkkeensä kerta-annospusseihin pakattuna kahdeksi viikoksi kerrallaan. Koneellinen annosjakelu parantaa lääketurvallisuutta, edistää lääkehoidon onnistumista, vähentää lääkkeiden tekniseen jakeluun käytettävää työaikaa ja tuo säästöjä lääkekustannuksiin. Palveluun sisältyy potilaan lääkityksen tarkistus, päällekkäisyyksien ja yhteensopimattomuuksien karsiminen yhteistyössä hoitavan lääkärin ja hoitohenkilökunnan kanssa. Palvelu sopii hyvin niin yksityisasiakkaille kuin hoivakodeillekin.

 

Kysy lisää palvelusta ja sen hinnoittelusta apteekeistamme.

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Eri tarkoituksiin määrätyillä lääkkeillä voi olla riski vakavaan yhteisvaikutukseen muiden käyttämiesi lääkkeiden kanssa. Lääkehoidon turvallisuuden takaamiseksi apteekkimme tarkistaa käyttämiesi lääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset, jolloin vältetään haittavaikutukset ja huolehditaan lääkehoidon tehosta ja turvallisuudesta. Keskittämällä lääkeostot apteekkiimme, varmistat lääkkeidesi turvallisen yhteiskäytön.

Lääkejätteet

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Niiden hävittäminen vaatii erikoiskäsittelyä. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiin hävitettäväksi, toimitamme ne edelleen ongelmajätelaitokselle hävitettäväksi.

 

Näin lajittelet lääkejätteet:

  1. Poista tietosuojan vuoksi pakkauksista henkilötietoja sisältävät tarraetiketit.
  2. Poista tabletit alkuperäispakkauksista (pahvit/purkit, tablettiliuskat sellaisenaan ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin.
  3. Lääkevoiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet voi palauttaa alkuperäisissä pakkauksissaan erillisessä pussissa.
  4. Sytostaatit palautetaan alkuperäisissä pakkauksissa erillään muusta lääkejätteestä.
  5. Jodia sisältävät lääkkeet palautetaan muusta lääkejätteestä erillään (joditabletit, Betadine).
  6. Käytetyt neulat ja ruiskut pakataan läpäisemättömään pakkaukseen erilleen muusta lääkejätteestä.
  7. Elohopeakuumemittarit erilleen. Jos mittari on mennyt rikki, se on pakattava tiiviisti.

Kiitos, että palautat käyttämättömäksi jääneet lääkkeet apteekkiin!

Lue lisää lääkejätteiden palauttamisesta

Matkustaminen ja Schengen-todistus

Ennen matkalle lähtöä kannattaa huolehtia kaikki matkan aikana tarvittavat lääkkeet ja niiden todistukset kuntoon. Schengen-todistus osoittaa yksityishenkilön mukanaan kuljettamien huumausaineita tai psykotrooppista ainetta sisältävien lääkkeiden tarpeellisuuden matkan aikana. Schengen-alueeseen kuuluvat Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari, Slovenia ja Malta. Todistuksen saat siitä apteekista, josta olet lääkkeesi hakenut.

 

Schengen-todistus voidaan antaa lääkettä toimitettaessa tai jälkikäteen siitä apteekista, mistä lääke on toimitettu. Apteekki voi antaa todistuksen vain Suomessa vakituisesti asuvalle henkilölle. Todistusta hakiessaan henkilöllä on oltava mukanaan lääkepakkaus, lääkettä koskeva lääkemääräys ja matkustusasiakirja, tavallisesti passi tai henkilökortti. Passin numero merkitään todistukseen. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä.

 

Muista lääkkeistä riittää pelkkä apteekissa tulostettava ulkomaan matkalle annettava jäljennös reseptistä.

 

Apteekkimme ei peri maksua Schengen-todistuksen laatimisesta.

Kotiinkuljetuspalvelu

Apteekkimme tarjoaa apteekkiostosten kotiinkuljetuspalvelua Lavian ja Kiikoisten alueella. Palvelu on käynnistetty juuri sinua varten auttamaan erilaisissa tilanteissa, joissa henkilökohtainen asiointi apteekissa on vaikeutunut. Toimituksen hinta määräytyy matkan mukaan. Ota puhelimitse yhteyttä apteekkiimme, niin sovitaan tarkemmat toimituksen yksityiskohdat!

Yhteystiedot

Maksuton e-reseptin uusiminen

Sähköisen lääkemääräyksen uusimispyynnön voit esittää samalla, kun asioit farmaseuttimme kanssa. eReseptin uusinta on asiakkaillemme maksuton palvelu. Omakannassa voit myös itse pyytää reseptin uusimista. Palveluun pääsee Kanta-palvelujen verkkosivuilta sekä osoitteessa omakanta.fi.

Etälääkärin vastaanotto

Unohda maaseudun pitkät etäisyydet, parkkihuolet ja tukala jonottaminen. Lavian ja Kiikoisten apteekeissa sinulla on apteekkiemme aukioloaikoina mahdollisuus päästä etälääkärin vastaanotolle ilman ajanvarausta. Etälääkärin vastaanotto tapahtuu apteekkimme tiloissa, äänieristetyssä huoneessa, suojatun ääni- ja videoyhteyden avulla. Helppoa, nopeaa ja turvallista! Mukaasi tarvitset vain Kela-kortin. Farmaseuttimme auttaa sinut tunnistautumaan palveluun.

 

Etälääkärin vastaanotolla voit hoitaa monenlaiset akuutit vaivat, perussairauksien vuosikontrollit tai reseptien uusinnat. Tarvittaessa lääkäri kirjoittaa sinulle reseptin lääkkeisiin, lyhyen sairauslomatodistuksen tai tekee lähetteen tarkempiin tutkimuksiin. Huomioithan, että vahvojen särkylääkkeiden sekä pääasiassa keskushermostoon vaikuttavien uni- ja psyykelääkkeiden kohdalla sinun tulee kääntyä hoitavan lääkärisi puoleen. Etälääkäripalvelumme tuottaja on Terveyspalvelu Reseptori Oy.

 

Vastaanottokäynnin hinta 29,90 €

Reseptin uusinta 12,90 € / lääke

 

Kysy lisää apteekeistamme!

Tiliasiakkuus

Tiliasiakkuus on mainio keino helpottaa asiointia, kun lääkkeiden noudosta huolehtii omainen tai kotihoito. Laskun voi saada paperisena, e-laskuna tai suoramaksuna.

Kysy lisää